Overzicht gesloten transacties

Ook de afgelopen periode heeft Vestius verschillende ondernemingen geadviseerd bij investeringen en overnames geadviseerd. Een overzicht:

Vestius adviseerde Tocardo Tidal Power uit Den Oever bij haar doorstart en de investering van het Participatiefonds Duurzame Energie Noord-Holland (PDENH) en enkele particuliere investeerders in Tocardo Tidal Power. Tocardo Tidal Power is een Nederlandse pionier op het gebied van getijdenstroomtechnologie. Daarnaast verleent zij installatie- en onderhoudsdiensten rondom haar turbines en installaties.

Vestius adviseerde SGI Aviation Services B.V. (“SGI Aviation”) – een onafhankelijke adviseur van de luchtvaartsector die vermogensbeheer en alle gerelateerde diensten op het gebied van technisch advies voor vliegtuigen en motoren biedt – over de strategische investering in haar onderneming door FinTech Global Incorporated (“FGI”), een aan de beurs in Tokyo genoteerde boutique beleggingsbank. Om die reden richtte FinTech Global Trading Incorporated (“FGT”) SGI Investment LLC (“SGI Investment”) op, via welke besloten vennootschap zij van Seabury Capital LLC (“Seabury Capital”) een stemrecht van 51% en een economisch belang van 44,1% in SGI-Group B.V. (“SGI-Group”) (de houdstervennootschap van SGI Aviation) verkreeg, teneinde gezamenlijke kansen in de luchtvaartvermogensbeheer-markt na te jagen. Naast het juridisch adviseren van SGI Aviation en het uitonderhandelen van de voorwaarden voor deelneming, heeft Vestius tevens bemiddeld tussen de partijen om de onderlinge verschillen te overbruggen.

Vestius adviseerde Axivate Capital III over haar strategische investering in Dealconomy, waarmee Dealconomy van groeikapitaal werd voorzien en de kans kreeg iChica (een Nederlandse dagelijkse-deals-website) van Netherlands E-commerce Group over te nemen. Axivate Capital is een private-equity investeerder die in Nederlandse en Europese ondernemingen op het gebied van digitale media, e-commerce, internet en vrijetijdsbesteding investeert. Dealconomy (voorheen Buyou) is een e-commercebedrijf dat producten en diensten tegen scherpe prijzen aanbiedt.

Vestius adviseerde Vereniging Veronica en V-Ventures bij de verkoop van haar dochter Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) aan Talpa Network. V-Ventures is het beleggingsfonds van Vereniging Veronica met een sterke focus op de media-, nieuws- en informatiesector teneinde een vrije en open maatschappij te waarborgen. ANP, dat in 1934 werd opgericht, is het grootste nieuwsagentschap van Nederland en heeft een sterke positie in Nederland en over de grens. Jaarlijks levert ANP honderdduizenden nieuwsitems, foto’s, radiobulletins en video’s. Daarnaast is ANP actief op het gebied van mediadistributie, mediatoezicht, strategische analyse en het maken van content voor een groot aantal bedrijven, organisaties en overheidsinstanties. Talpa is het bedrijf van de heer J. de Mol en richt zich voornamelijk op media-, televisie- en radio-activiteiten.