Nieuwsbrief Vestius september 2022

Verslaving en ziekte; glas halfleeg voor de werkgever 

In een recente uitspraak van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden kwam het leerstuk van verslaving en ziekte nog eens aan de orde. Hoewel een werknemer dronken tijdens een (digitale) vergadering was verschenen, rechtvaardigde dit geen ontslag op staande voet. Wilt u weten wat het hof overwoog en wat deze uitspraak voor werkgevers betekent, lees dan dit artikel.

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Michiel van Haelst.

Wetsvoorstel ‘Wet werken waar je wilt’

Recent heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel ‘Wet werken waar je wilt’ aangenomen. Het recht op thuiswerken voor werknemers zal met deze wet eenvoudiger moeten worden. Of dit zo is en wat er mogelijk in de wet gaat veranderen, dat leest u in dit artikel.

Voor vragen of advies over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Puck Keurentjes.

Hoge Raad geeft handvatten voor verdeling nadeel tussen huurder en verhuurder door gedwongen coronasluiting

Het recht loopt vrijwel altijd achter bij maatschappelijke gebeurtenissen. De ontwikkeling van het recht en de rechtspraak in het licht van de coronapandemie vormt geen uitzondering. Bijna twee jaar na de uitbraak van de coronapandemie geeft de Hoge Raad handvatten voor de verdeling van nadeel tussen huurders en verhuurders van horeca en winkels die gedwongen zijn gesloten.

Voor vragen of advies over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Sander Pieroelie of Sabine Chan.

Belang in meerdere schakels van productieketen; bezint eer gij begint

Bij participatie in verschillende ondernemingen in dezelfde productieketen ligt tegenstrijdig belang op de loer. Recentelijk kwam dit opnieuw aan de orde in een uitspraak van de Ondernemingskamer. In dit artikel leest u wat er speelde en welke lessen deze uitspraak biedt voor de praktijk.

Voor vragen of advies over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Sander Pieroelie of Lusine Shahbazyan.

Hoog in de toren zitten? Nee bedankt.

Bij Vestius Advocaten werk je niet met uitzicht over de stad. We zitten ín de stad. We staan namelijk het liefst met beide benen op de grond. Blazen niet hoog van de toren. Onze focus ligt bij onze klanten. Daar doen we alles voor. Maar we zorgen ook goed voor onszelf. En dat werkt. We hebben ruimte voor uitbreiding en zijn op zoek naar:

ADVOCATEN
die toe zijn aan iets nieuws