Nieuwsbrief Vestius december 2022

Vooruitblik 2023 ondernemingsrecht

In onze laatste nieuwsbrief van het jaar 2022 blikt de ondernemingsrechtsectie van Vestius vooruit op enkele (mogelijke) ontwikkelingen en aandachtspunten in het jaar 2023.

Voor vragen over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Sander Pieroelie.

Belangrijkste HR wetswijzigingen 2023

Ook voor het arbeidsrecht zijn er in 2023 (mogelijke) wetsontwikkelingen. Bent u benieuwd wat de belangrijkste wetswijzigingen en wetsvoorstellen voor 2023 op HR-gebied zijn?

Indien u advies wilt over wat deze wijzigingen voor u betekenen, kunt u contact opnemen met onze arbeidsrechtspecialisten.

Benoemingsbesluit bestuurder moet op schrift

Zonder benoeming geen bestuurderschap. Een bestuurder kan ingeschreven staan in het handelsregister als bestuurder en al jarenlang als zodanig optreden, maar als er geen benoemingsbesluit is, is hij géén bestuurder geweest. Dat is door de Hoge Raad al in 1977 uitgemaakt. Toch ontbreekt, anno 2022, nog vaak een schriftelijk benoemingsbesluit. In dit artikel leest u hoe het Gerechtshof Den Haag hier recent over oordeelde.

Voor vragen over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Michiel van Haelst.

De schriftelijke aanzegplicht van artikel 7:668 BW

Al enkele jaren kennen we in het arbeidsrecht de aanzegplicht van artikel 7:668 BW. Wat houdt de aanzegplicht ook al weer in en wanneer wordt aan deze plicht voldaan? Dat bespreken we – aan de hand van een onlangs gewezen beschikking van de Hoge Raad – in dit artikel.

Voor vragen over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Puck Keurentjes of Lise van den Heuvel.