Corona Helpdesk | Online spreekuren

Wij staan onze relaties graag bij in deze zware tijden. Daarom organiseren wij een reeks online spreekuren met wisselende onderwerpen. Onderwerpen waarmee wij uw vragen over de (juridische) impact van het Coronavirus zullen beantwoorden. In een uurtje tijd bespreken wij kort de actualiteiten op de gebieden van het arbeidsrecht, het ondernemingsrecht en het contractenrecht, delen wij kennis en handige weetjes die u als ondernemer, bedrijfsjurist of HR-professional kunnen helpen tijdens de crisis en behandelen wij uw vragen die u vooraf dan wel tijdens het spreekuur aan ons kunt stellen.

U bent van harte welkom op een van onderstaande online spreekuren:

Schoon schip maken: disfunctioneren, wijzigen van arbeidsvoorwaarden en de vaststellingsovereenkomst 
vrijdag 29 mei 2020 van 11 tot 12 uur

De coronacrisis is voor veel ondernemers aanleiding om kritisch naar de organisatie en het personeel(sbeleid) te kijken. Wanneer de resultaten onder druk komen te staan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de organisatie goed functioneert en dat de arbeidsvoorwaarden zo nodig (tijdelijk) worden aangepast.

Tijdens het spreekuur Schoon schip maken: disfunctioneren, wijzigen van arbeidsvoorwaarden en de vaststellingsovereenkomst bespreken Eliza Akopova (arbeidsrecht) en Sander Pieroelie (contractenrecht) welke maatregelen u kunt nemen ten aanzien van uw personeel om uw onderneming gezond te houden. Dit onderwerp zal in een korte presentatie/inleiding worden behandeld, waarna deelnemers de gelegenheid krijgen vragen te stellen.

Dit online spreekuur vindt plaats op vrijdag 29 mei van 11 tot 12 uur. Deelname is kosteloos. Om iedereen aan bod te laten komen, is het aantal deelnemers beperkt. Meldt u zich daarom snel aan zodat u zeker bent van een plekje! Na aanmelding ontvangt u per e-mail een uitnodiging met instructies om online deel te kunnen nemen.

Ontslag statutair bestuurder en ontslag op staande voet
woensdag 3 juni 2020 van 11 tot 12 uur

Het reguliere ontslagrecht is gecompliceerd. Ontslag van een statutair bestuurder kan nog gecompliceerder zijn vanwege de dubbele rol die een statutair bestuurder heeft. Omdat een statutair bestuurder van een N.V., B.V. of stichting in beginsel ook een werknemer is, spelen bij de rechtsverhouding met een statutair bestuurder niet alleen de arbeidsrechtelijke regels een rol maar ook de ondernemingsrechtelijke regels. Ook bij een mogelijk ontslag. Kan een statutair bestuurder, net als een gewone werknemer, ook op staande voet worden ontslagen? Waar dient u als werkgever bij een ontslag op staande voet in het algemeen rekening mee te houden?

Tijdens het spreekuur Ontslag statutair bestuurder en ontslag op staande voet worden deze onderwerpen door de arbeidsrechtadvocaten Jan Trap en Eliza Akopova in een korte presentatie behandeld, waarna deelnemers gelegenheid krijgen vragen te stellen.

Dit online spreekuur vindt plaats op woensdag 3 juni van 11 tot 12 uur. Deelname is kosteloos. Om iedereen aan bod te laten komen, is het aantal deelnemers beperkt. Meldt u zich daarom snel aan zodat u zeker bent van een plekje! Na aanmelding ontvangt u per e-mail een uitnodiging met instructies om online deel te kunnen nemen.

Meer online spreekuren 

Zodra wij nieuwe sessies hebben gepland, verschijnen zij op deze pagina.

Indien u meer informatie wenst of het aanmelden via bovenstaande buttons niet lukt, stuurt u dan een e-mail naar info@vestius.com.